Wednesday, June 14, 2017

«Η Σιλουανή» του Θοδωρή Παπαϊωάννου | Εκδόσεις Ίκαρος

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί η Σιλουανή, το νέο βιβλίο του Θοδωρή Παπαϊωάννου, σε εικονογράφηση Ντανιέλας Σταματιάδη.
Ο βραβευμένος συγγραφέας των παραμυθιών Ανάποδα (Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» – Κύκλος του Ελληνικού παιδικού βιβλίου, 2015) και Απέναντι (Ειδικό βραβείο βιβλιοπωλείων Public, 2016), μας παρουσιάζει το πρώτο του βιβλίο για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, δημιουργώντας το πιο ανατρεπτικό νεανικό βιβλίο διακοπών!


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη
  • ISBN: 978-960-572-173-2
  • ΣΕΛΙΔΕΣ: 228
  • ΣΧΗΜΑ: 14,3 x 21,3 εκ.
  • Μαλακό εξώφυλλο
  • ΤΙΜΗ:  10,90 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)
  • ΗΛΙΚΙΕΣ: από 9 ετών
  • Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
H ιδέα να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε ένα βουνό δεν αρέσει καθόλου ούτε στον Κωστή ούτε στη Διαμαντία. Βαρετό!
Η Σιλουανή- η ξαδέρφη με το παράξενο όνομα- θα τους δείξει όλα τα μονοπάτια, μετατρέποντας την κάθε μέρα σε μια καινούρια περιπέτεια: ο μπλε καταρράκτης, η σπηλιά που αναπνέει, το χρυσάφι στις ρίζες της αρχαίας βελανιδιάς, ο στοιχειωμένος νερόμυλος τους περιμένουν…
Η περιγραφή της φύσης, στα μέρη γύρω από την Έδεσσα, τόπο διαμονής του συγγραφέα, σε συνδυασμό με τους ζωντανούς διαλόγους και την ένταση της αφήγησης, συνθέτουν μια υπέροχη ιστορία που θα κατακτήσει τους νεαρούς αναγνώστες και θα τους ωθήσει να εξερευνήσουν την μαγεία ενός άλλου τρόπου ζωής.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ
“Η Σιλουανή είναι το πρώτο μου μυθιστόρημα για παιδιά και εφήβους. Όλα ξεκίνησαν από ένα γράμμα που μου έδωσε η μαθήτριά μου Σιλουανή την τελευταία της μέρα στο δημοτικό. «Αυτό, κύριε, είναι για σας. Δεν ξέρω πόσες φορές το διάβασα. Και έπειτα άρχισα να τριγυρνώ στα βουνά γύρω από την Έδεσσα και την Παναγίτσα, ψάχνοντας για απαντήσεις σ’ αυτές τις υπέροχες ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά όποτε αποτυπώνουν τις σκέψεις τους στο χαρτί. Έτσι γεννήθηκε η ιστορία της Σιλουανής και των «παιδιών του βουνού», που μπορεί να είναι ήρωες φανταστικοί, αλλά ζουν σε μέρη πέρα για πέρα αληθινά.”

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
O Θοδωρής Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1966 στη Γερμανία και ζει στην Έδεσσα. Είναι δάσκαλος και ερασιτέχνης μουσικός και ηθοποιός. Από το 2016 υπηρετεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας.
Από τις εκδόσεις Ίκαρος, σε εικονογράφηση Ίριδας Σαμαρτζή, κυκλοφορούν τα βιβλία του: Ανάποδα (2014), που απέσπασε το βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» σε συγγραφέα βιβλίου αφήγησης βραχείας φόρμας για παιδιά από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, και Απέναντι (2015), που περιλήφθηκε στη Βραχεία Λίστα για το βραβείο σε εικονογράφο και σε συγγραφέα εικονοβιβλίου (Picture Book) για την εικονογράφηση και το κείμενο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και απέσπασε το Ειδικό Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public 2016.
Η πλήρης εργογραφία και η συνολική δραστηριότητά του παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του: www.thodorispapaioannou.com

Η ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ
Η Ντανιέλα Σταματιαδη είναι απόφοιτος της ΑΣΚΤ και εργάζεται στην Αθήνα ως ζωγράφος, εικονογράφος και καθηγήτρια εικαστικών μαθημάτων σε ιδιωτικά ΙΕΚ.
Ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων από το 2000 και έχει φιλοτεχνήσει πάνω από 100 τίτλους. Το 2009 έλαβε βραβείο εικονογράφησης από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το 2012 έπαινο ΕΒΓΕ, καθώς και πρόσκληση συμμετοχής ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Salon du Livre στο Παρίσι. To 2013 έλαβε δύο επαίνους ΕΒΓΕ και τιμήθηκε με υποψηφιότητα για το διεθνές βραβείο εικονογράφησης Andersen. Το 2016 έλαβε το βραβείο Peter Pan για το καλύτερο μεταφρασμένο εικονογραφημένο βιβλίο από τη σουηδική IBBY.
Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες εκθέσεις εικονογράφησης και ζωγραφικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2017 υπήρξε μέλος της επιτροπής στη διεθνή έκθεση εικονογράφησης της Μπολόνια. Στο εξωτερικό εκπροσωπείται από το πρακτορείο Astound Illustration Agency.


πηγή: Times News

No comments: