Wednesday, June 21, 2017

Περιοδικό Εποχή 4 | Εκδόσεις Ευρασία

Σταματίνα Ράπτη, Κώστας Γεμενετζής, Eric Craig – Medard Boss, Ευγενία Γεωργαντά, Κάλλη Χαραλαμπίδη, Παύλος Ζαρογιάννης, Νικόλαος Κυπριωτάκης, Ευαγγελία Παππά, Frans Depestele, Manu Bazzano, Ιωάννα Δ. Κουστένη, Δημήτρης Σκαραγκάς, Φώτης Καγκελλάρης, Γιώργος Μπανιώκος, Άννα Κούρτη, Κωνσταντίνος Καραβαγλίδης, Στέλλα Σταθοπούλου, Θανάσης Γεωργάς, Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα

  • σελίδες:  254
  • διαστάσεις: 17 x 24
  • τιμή: 15€
  • ΒΚΜ: ΕΕ 1146
  • ISSN: 2529-1548
 
Οι Εκδόσεις ΕΥΡΑΣΙΑ παρουσιάζουν την έκδοση του περιοδικού «Εποχή 4».
Ο ρόλος του περιοδικού Εποχή/Epoché είναι να θέσει τον λόγο της ψυχοθεραπείας σε ενεργή συνομιλία με τους άλλους λόγους της κοινωνίας. Σε ένα ρευστό και συνεχώς αναμορφούμενο γίγνεσθαι, η ψυχοθεραπεία οφείλει να συναντά τη φιλοσοφία, την τέχνη, την πολιτική, το λαϊκό αίσθημα, την επιστήμη κ.λπ. Η ψυχοθεραπεία οφείλει να συνομιλήσει μαζί τους, γιατί αυτός ο διάλογος φωτίζει και τον δικό της δρόμο. Με αυτήν την έννοια, το περιοδικό δεν αποσκοπεί απλώς στην ενημέρωση, αλλά στην αναζήτηση μιας νέας κατεύθυνσης της ψυχοθεραπευτικής σκέψης που μπορεί να προκύπτει μέσα από τη συνάντηση και τη συνομιλία, στο βαθμό που διασταυρώνεται με τους υπόλοιπους λόγους και ανοίγεται στη πολυσημία.
Το συγκεκριμένο περιοδικό φιλοδοξεί να είναι ισχυρός εκφραστής μιας κουλτούρας που επιμένει να εμπνέεται από την αξία του γραπτού λόγου ως άξονα μιας συνεχούς διεργασίας του πολυσήμαντου. Ενός γραπτού λόγου που δεν κλείνει σε τελεσίδικες αποφάνσεις αλλά διατηρεί ανοικτή τη δυνατότητα του ερωτήματος συμβάλλοντας στη συνάντηση, τη συνομιλία και τη ζύμωση.


πηγή: Times News

No comments: