Wednesday, May 31, 2017

«Η χαρά του πολεμιστή και άλλα διηγήματα» του Tobias Wolff, σε μετάφραση Τάσου Αναστασίου και Γιάννη Παλαβού | Εκδόσεις Ίκαρος

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η ανθολογία συγκεντρώνει δέκα από τα αρτιότερα διηγήματα του κορυφαίου Αμερικανού διηγηματογράφου Τομπάιας Γουλφ. Επιλεγμένα από το σύνολο του έργου του, τα κείμενα, συνθέτουν ένα γοητευτικό πανόραμα της καθημερινότητας, με τις μικρές χαρές και λύπες της, γεμάτο χιούμορ, ευαισθησία και συγκρατημένη μελαγχολία.

Οι ήρωες του Γουλφ, ―γιοι που πασχίζουν να συμφιλιωθούν με τους γονείς τους, νάρκισσοι που υποχρεώνονται παρά τη θέλησή τους να ωριμάσουν― είτε κινούνται στη νωθρή ενδοχώρα είτε στις πολύβουες μεγαλουπόλεις, έρχονται αντιμέτωποι με διλήμματα που αφορούν τον καθένα μας. Χάρη στη σπάνια δεξιοτεχνία του συγγραφέα, ανάγλυφη στη ζυγισμένη οικονομία του λόγου και στο παιγνιώδες ύφος του, τα δέκα διηγήματα της Χαράς του πολεμιστή είναι δέκα λαμπρές στιγμές της αμερικανικής διηγηματογραφίας.

Πληροφορίες
  • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Σύγχρονη ξένη πεζογραφία
  • ISBN: 978-960-572-162-6
  • ΣΕΛΙΔΕΣ: 192
  • ΣΧΗΜΑ: 14 Χ 21 εκ.
  • Μαλακό εξώφυλλο
  • ΤΙΜΗ: 14,50 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)
  • Σχεδιασμός/εικονογράφηση εξωφύλλου:
  • Χρήστος Κούρτογλου
  • Διαθέσιμο και σε ebook

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ο Tobias Wolff (Τομπάιας Γουλφ) γεννήθηκε στην Αλαμπάμα το 1945 και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους Αμερικανούς διηγηματογράφους. Σπούδασε Φιλολογία στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Στάνφορντ, εργάστηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα ως δημοσιογράφος στη Washington Post, και στη συνέχεια δίδαξε στο Τμήμα Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Σίρακιουζ της Νέας Υόρκης. Από το 1997 είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.
Εκτός από διηγήματα, έχει επίσης δημοσιεύσει νουβέλες και αυτοβιογραφικά έργα. Η νουβέλα του Ο κλέφτης του στρατοπέδου (Πόλις, 2009) απέσπασε το Pen/Faulkner Award το 1985, και το αυτοβιογραφικό βιβλίο του This Boy’s Life μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Μάικλ Κέιτον-Τζόουνς, με πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ ντε Νίρο, τον Λεονάρντο ντι Κάπριο και την Έλεν Μπάρκιν.
Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Story Prize, Rea Award, PEN/Malamud Award και το Los Angeles Times Book Award.
Τον Σεπτέμβριο του 2015, του απονεμήθηκε το National Medal of Arts από τον Μπαράκ Ομπάμα για τη συνεισφορά του στον πολιτισμό.

Ο ΤΥΠΟΣ ΕΓΡΑΨΕ
Το έργο του Τομπάιας Γουλφ μπορεί να συγκριθεί με το έργο του Τζον Τσίβερ και του Ρέιμοντ Κάρβερ […] Ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς διηγηματογράφους.
Sunday Times

Δεν χωράει αμφιβολία πως, με εξαίρεση ίσως την Άλις Μονρό, κανένας δεν υπηρετεί το διήγημα με τόσο βαθιά προσήλωση και αβίαστη δεξιοτεχνία όσο ο Τομπάιας Γουλφ.
Washington Post

Συχνά ο χαρακτηρισμός «σπουδαίος» χρησιμοποιείται με μεγάλη ευκολία, ωστόσο ο Τομπάιας Γουλφ τον αξίζει.
Spectator

Αριστοτεχνικά διηγήματα […] Δεν συμβαίνει τίποτα και όμως συμβαίνουν τα πάντα μέσα σε λιγότερο από εννιά σελίδες. Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό.
Sunday Telegraph

Ο Τομπάιας Γουλφ διαθέτει το εκτόπισμα, την πυκνότητα και την απροσδόκητη ομορφιά της Άλις Μονρό και του Τσέχοφ.
Houston Chronicle



No comments: