Friday, May 26, 2017

Βραβεία βιβλίου Public 2017: Δύο βιβλία του Ίκαρου στα καλύτερα της χρονιάς!


Το βράδυ της Τρίτης 23 Μαΐου στο θέατρο Παλλάς, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον χώρο του βιβλίου, η απονομή των βραβείων βιβλίου Public 2017!
Οι αναγνώστες, για 4η συνεχή χρονιά, έδειξαν τις προτιμήσεις τους και ξεχώρισαν τα αγαπημένα τους βιβλία με περισσότερες από 140.000 ψήφους.

Ο Ίκαρος, είχε την χαρά να τιμηθεί με δύο βραβεία:
Στην κατηγορία Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση, βραβεύτηκε η πιο πρόσφατη ποιητική συλλογή της Κικής Δημουλά Άνω τελεία.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ την Κική Δημουλά, για την εξαιρετική συνεργασία, τα κείμενα, τα λόγια της, και την εμπιστοσύνη της όλα αυτά τα χρόνια.
Στην κατηγορία Ελληνικό Μυθιστόρημα, βραβεύτηκε το βιβλίο της Ευτυχίας Γιαννάκη Στο πίσω κάθισμα.
Το βιβλίο εγκαινίασε την αστυνομική λογοτεχνία στον Ίκαρο, και την ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη της. Το δεύτερο βιβλίο της, με ήρωα τον Αστυνόμο Χάρη Κόκκινο, Αλκυονίδες μέρες, είναι ήδη στο τυπογραφείο και θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες.
Ακόμη θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, όλους τους αναγνώστες που ξεχώρισαν τα δύο βιβλία και μας τίμησαν με την ψήφο τους.
Τη βραδιά παρουσίασε ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, και η Μαρίζα Ρίζου την πλαισίωσε μουσικά με υπέροχα ρετρό ακούσματα. Στο διαγωνιστικό κομμάτι των βραβείων συμμετείχαν συνολικά 160 εκδοτικοί οίκοι, 1.300 συγγραφείς και 2.200 τίτλοι, από τα οποία βραβεύτηκαν συνολικά 13 βιβλία.
Ανανεώνουμε το αναγνωστικό ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!

No comments: