Thursday, June 18, 2015

Κορτώ για Χειμωνά: «Δεν φανταζόμουν ότι ένα unfriend θα προκαλούσε τέτοιο ξέσπασμα εκ μέρους του»

Διαβάστε την απάντηση του Αύγουστου Κορτώ
Κορτώ για Χειμωνά: «Δεν φανταζόμουν ότι ένα unfriend θα προκαλούσε τέτοιο ξέσπασμα εκ μέρους του»

Κόντρα συγγραφέων για ένα... unfriend στο facebook

Επίθεση εξαπέλυσε ο Θανάσης Χειμωνάς, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, στον Αύγουστο Κορτώ, επειδή εκείνος τον διέγραψε από φίλο. Ο συγγραφέας έγραψε σκληρά λόγια για τον συνάδελφο του και μεταξύ άλλων ανέφερε «... Πόσο θλιβερή είναι η εικόνα ενός, κάποτε ταλαντούχου και αντισυμβατικού, ανθρώπου που ξεπούλησε ΤΑ ΠΑΝΤΑ... ».
Αυτή τη δημοσίευση δεν θα μπορούσε να μην τη σχολιάσει ο Κορτώ, ο οποίος πριν από λίγη ώρα, έδωσε την απάντηση του στη σελίδα του στο facebook.

«Δεν φανταζόμουν ότι ένα unfriend θα προκαλούσε τέτοιο ξέσπασμα εκ μέρους του.Αυτός ο κανιβαλισμός δεν αξίζει ούτε στον Θανάση, ούτε σε μένα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την απάντηση του Αύγουστου Κορτώ και τη δημοσίευση του Θανάση Χειμωνά. 

«Όπως όλοι έχουμε πολλές εκφάνσεις στον ιδιωτικό, δημόσιο και ψηφιακό μας βίο, έτσι και η συχνά επιθετική, οργίλη περσόνα που παρουσιάζει ο Θανάσης εδώ μέσα δεν καθρεφτίζει επ' ουδενί την πραγματικότητά του ως ανθρώπου. Είχα τη χαρά να τα πιω και να μιλήσω μαζί του κάμποσες φορές στο παρελθόν, και ξέρω ότι είναι ένας άνθρωπος ευγενής, καλλιεργημένος, ευφυής και καλόκαρδος, με ζηλευτά αποθέματα νηφαλιότητας και ανεξικακίας. Δεν φανταζόμουν ότι ένα unfriend (στο οποίο προχώρησα γιατί μίλησε πολύ άσχημα για λατρεμένο φίλο, προσθέτοντας ότι τον λυπάμαι - και το εννοώ - διότι οι επιθέσεις στις οποίες αναλώνεται τον φθείρουν αναίτια, και τον τοποθετούν στο στόχαστρο της δημοσιότητας μ' ένα τρόπο που αδικεί και τον ίδιο και τα βιβλία του) θα προκαλούσε τέτοιο ξέσπασμα εκ μέρους του, αλλά δεν προτίθεμαι να κατέβω στο ρινγκ για αντεπίθεση όπως θα ήθελαν ορισμένοι πολεμόχαροι σχολιαστές. Αυτός ο κανιβαλισμός δεν αξίζει ούτε στον Θανάση, ούτε σε μένα».




No comments: