Monday, December 17, 2012

Ρουμανία: Πενήντα συγγραφείς έγραψαν μια νουβέλα σε χρόνο-ρεκόρ

ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΩΡΕΣ ΚΑΙ 35 ΛΕΠΤΑ!!!

  • Πενήντα Ρουμάνοι συγγραφείς ένωσαν τις δυνάμεις τους και έγραψαν μία νουβέλα σε πέντε ώρες και 35 λεπτά, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ.

Ρουμανία: Πενήντα συγγραφείς έγραψαν μια νουβέλα σε χρόνο-ρεκόρ
Η συγγραφή του πεζογραφήματος άρχισε στις 10:20 το πρωί του περασμένου Σαββάτου, στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου με τους τέσσερις κύριους αφηγητές, συγγραφείς Γκάμπριελ Ντεσούμπλ, Φλορίν Ιάρου, Ράζβαν Τούπα και Μάριους Τσίβου να καταστρώνουν το σχέδιο και να βρίσκουν τον τίτλο του έργου, που είναι "Santa Claus & Co. Η πιο γρήγορη νουβέλα στον κόσμο". Ο εκδοτικός οίκος "Art Publishing House" ο οποίος θα δημοσιεύσει τη νουβέλα των 288 σελίδων - καρπό συλλογικής προσπάθειας 53 συγγραφέων διεκδικεί μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες με το επίτευγμα που δεν έχει προηγούμενο και ζήτησε η αξιολόγηση και η επικύρωσή του να γίνει την παραμονή των Χριστουγέννων. Εκπρόσωποι των Ρεκόρ Γκίνες ανακοίνωσαν ότι για το σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί ειδική κατηγορία.
"Το εγχείρημα σίγουρα θα μείνει στην ιστορία. Εργαστήκαμε με ενθουσιασμό, με ομαδικό πνεύμα και βάλαμε στην άκρη το εγώ για λίγες ώρες" υπογράμμισε ο Φλορίν Ιάρου.
"Τρέφω μεγάλο θαυμασμό για τους συγγραφείς που παραμέρισαν τη ματαιοδοξία τους και αποφάσισαν να κάνουν κάτι όλοι μαζί" ανέφερε.
Η νουβέλα "Santa Claus @ Co" είναι για για τη Ρουμανία σήμερα. Το βιβλίο περιγράφει την εικόνα του Βουκουρεστίου, όπου οι άνθρωποι δεν έχουν αρκετό χρόνο να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους" τόνισε ο συγγραφέας.
Ο Μάριους Τσίβου εκτίμησε ότι ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά πολύ ευχάριστο και σημείωσε ότι θέλει να επαναλάβει τη δημιουργική προσπάθεια.
"Θα ήθελα να το κάνω κάθε χρόνο, να δω τι ταχύτητα μπορούμε να επιτύχουμε. Ήταν πολύ δύσκολο να πείσω τους συγγραφείς να σταματήσουν να γράφουν" πρόσθεσε.
Το βιβλίο θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία από την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και θα παρουσιαστεί στο κοινό της ρουμανικής πρωτεύουσας σε ειδική εκδήλωση παρουσία όλων των συγγραφέων.

No comments: