Friday, November 16, 2012

Aπ’ του Ουρανού το αίμα εβγήκε ΚΕΡΚΥΡΑ

αἵματος Οὐρανίοιο γένος Φαίηκες ἔασιν
ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΡΟΔΙΟΣ 
Το τρίτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου του 2012 οι Εκδόσεις Αλκίνοος θα θέσουν σε κυκλοφορία τη συλλεκτική έκδοση
Aπ' του Ουρανού το αίμα εβγήκε ΚΕΡΚΥΡΑ / Η Κέρκυρα μέσα από την ποίηση  
Θα τεθούν σε κυκλοφορία 300 αριθμημένα, ονομαστικά, μοναδικά αντίτυπα. Η έκδοση δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει σε άλλη μορφή ή να επαναληφθεί πριν από την πάροδο πενταετίας. Για πρώτη φορά ανθολογούνται οι ποιητές και τα ποιήματα που αναφέρονται στην Κέρκυρα και τους ανθρώπους της, από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Ολόκληρη η ιστορία της Κέρκυρας αναδύεται μέσα από στίχους κορυφαίων Ελλήνων ποιητών, με συνοδευτικά κείμενα.
Η μυθική υπόσταση της γης των Φαιάκων, η αρχαία και η σύγχρονη Κέρκυρα, ο τόπος και οι άνθρωποί του, η πολυκύμαντη ιστορία και η μαγευτική φύση του νησιού αναδύονται μέσα από τους στίχους του Ομήρου, του Απολλώνιου Ρόδιου και χιλιάδων στίχων των αιώνων που ακολούθησαν και της νεότερης εποχής, από λαϊκούς στιχουργούς και περισσότερους από 100 επώνυμους ποιητές, όπως ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ο Νικηφόρος Βρεττάκος, ο Φώτος Γιοφύλλης, η Ειρήνη Δενδρινού, ο Ιάσων Δεπούντης, ο Μ. Ι. Δεσύλλας, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Ανδρέας Εμπειρίκος, ο Κωνσταντίνος Θεοτόκης, ο Κ. Π. Καβάφης, ο Νίκος Καββαδίας, ο Ανδρέας Κάλβος, ο Κ. Γ. Καρυωτάκης, ο Νικόλαος Κονεμένος, ο Τάσος Κόρφης, ο Λορέντζος Μαβίλης, ο Μιλτιάδης Μαλακάσης, ο Αντώνιος Μανούσος, ο Γεράσιμος Μαρκοράς, ο Αντώνιος Μαρτελάος, η Μυρτιώτισσα, ο Γρηγόριος Ξενόπουλος, ο Κωστής Παλαμάς, ο Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος, ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου, ο Ιωάννης Πολέμης, ο Άγγελος Σικελιανός, ο Διονύσιος Σολωμός, ο Δημήτρης Σουρβίνος, ο Γεώργιος Σουρής, ο Γεράσιμος Σπαταλάς, ο Ιάκωβος Τριβώλης, η Ιωάννα Τσάτσου, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Στυλιανός Χρυσομάλλης.
Συντελεστές και βασικά χαρακτηριστικά του βιβλίου:
* 400 σελίδες διαστάσεων 20,5x28 εκατοστών, σε χαρτί garda pat ciara 115 γραμμαρίων.
* Βιβλιόσημο, εξώφυλλο με πανί και ειδικό χαρτί πολυτελείας, με χρυσοτυπία και κουβερτούρα σε χαρτί modiliani neve 200 γραμμαρίων.
* Ανθολόγηση, εισαγωγικό σημείωμα: Δημήτρης Κονιδάρης, Ορέστης Μουσούρης.
* Κάθε αντίτυπο θα φέρει εκτυπωμένο τον αριθμό του και ένθετο, σε ειδικό κάλυμμα, αριθμημένο, αυθεντικό χαρακτικό έργο της διακεκριμένης Κερκυραίας χαράκτριας Άριας Κομιανού, με τίτλο ΚΕΡΚΥΡΑ, φτιαγμένο αποκλειστικά για την έκδοση και τυπωμένο στο χέρι.  
* Θα είναι εικονογραφημένο με 30 γοητευτικά εικαστικά έργα και με διακοσμητικά στοιχεία που έφτιαξε ειδικά για την έκδοση ο ταλαντούχος Κερκυραίος ζωγράφος Γιώργος Μικάλεφ, εικονογραφώντας στίχους ποιητών.
* Επιπλέον ενότητες: 1. Η Κέρκυρα σε στίχους ξένων ποιητών. 2. Η Κέρκυρα σε ποικίλη λαϊκή, σατιρική, πολιτική  και δημοτική στιχουργία, σε μελοποιημένα τραγούδια και σε τραγούδια του κινηματογράφου. 
*  Αφιέρωση: Στα 100 χρόνια από τον θάνατο του Γεράσιμου Μαρκορά (2011) και του Λορέντζου Μαβίλη (2012).
* Επιμέλεια έκδοσης: Χρήστος Κορφιάτης. 
* Τριακόσια (300) αριθμημένα, ονομαστικά αντίτυπα και άλλα είκοσι (20) αντίτυπα εκτός εμπορίου.
* Κάθε αντίτυπο θα περιλαμβάνει εκτυπωμένο, σε ειδική στήλη, το όνομα του προσώπου για το οποίο τυπώθηκε.  
* Τιμή κάθε αντιτύπου: 80 ευρώ.
Η συλλεκτική έκδοση θα διατίθεται κατευθείαν -και μόνο- από τις Εκδόσεις Αλκίνοος. Για τον λόγο αυτό οι Εκδόσεις Αλκίνοος ανοίγουν κατάλογο παραγγελιών και δεσμεύονται να ανταποκριθούν σε αυτές, βάσει του καταλόγου παραγγελιών. Κάθε αγοραστής θα ενημερώνεται προκαταβολικά για τον αριθμό που θα φέρει το αντίτυπο που θα παραλάβει. Επίσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ο κατάλογος των παραγγελιών ανοίγει στις 16 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου. Η παράδοση των αντιτύπων θα γίνεται, κατόπιν συμφωνίας, σε εξουσιοδοτημένα σημεία στην Κέρκυρα και την Αθήνα.  
Η έκδοση θα περιλαμβάνει στις τελευταίες σελίδες της, εκτυπωμένο, τον κατάλογο των συνδρομητών, με τα ονόματα όλων των αγοραστών, εκτός εκείνων που θα δηλώσουν ότι δεν το επιθυμούν.    
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ, Χρήστος Κορφιάτης
Τηλ.             210-6109014 begin_of_the_skype_highlighting            210-6109014      end_of_the_skype_highlighting      ,             6944-106451 begin_of_the_skype_highlighting            6944-106451      end_of_the_skype_highlighting      
Fax: 210-6109015
E-mail: ealkinoos@gmail.com

No comments: