Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο καθηγητής ιστορίας και αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης και ο ιστορικός τέχνης και διευθυντής των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θεοχαράκη Τάκης Μαυρωτάς.
Με την συγγραφέα θα συζητήσει η δημοσιογράφος Αθηνά Ραπίτου.
Την εκδήλωση θα συνοδεύσουν με μουσική μπαρόκ οι τσελίστες Τζίνα Δημητρίου και Γιώργος Ταμιωλάκης.

Από το οπισθόφυλλο:

25 προσωπικότητες της διανόησης, φιλόσοφοι, επιστήμονες και καλλιτέχνες διεθνούς κύρους καταθέτουν τις σκέψεις τους αποκαλύπτοντας το έργο τους, τους προβληματισμούς τους και πτυχές της προσωπικής ζωής τους.
Κομμάτια της αρχαίας και σύγχρονης ιστορίας, η πολυπλοκότητα της πολιτικής, οι απαρχές της τρομοκρατίας, η ομορφιά της αρχαιολογικής σκαπάνης και των μύθων, η ασκητική της μουσικής, τα όρια της λογοτεχνίας, η γοητεία του θεάτρου, του κινηματογράφου και των εικαστικών, έννοιες υπαρξιακές και αξίες διαχρονικές ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια του αναγνώστη. Εκ βαθέων συζητήσεις, άλλοτε τολμηρές κι άλλοτε ευαίσθητες και τρυφερές, αυθόρμητες και συχνά λυτρωτικές, ανοίγουν στοχαστικούς δρόμους και συγχρόνως συνθέτουν 25 σπάνια πορτρέτα.
23 συνεντεύξεις και μία εκρηκτική συζήτηση ανάμεσα σε δύο λόγιους· σαν μονόπρακτα σε θέατρο δωματίου, όπου τίποτα δεν είναι προβλέψιμο…