Wednesday, December 16, 2015

Ο "ΠΟΡΦΥΡΑΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ...



Η συνεχιζόμενη έκδοση ενός λογοτεχνικού περιοδικού σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς είναι ένα θαύμα. Η εμφάνιση ενός καινούργιου τεύχους είναι ένα γεγονός. Μιλώ για το τριμηνιαίο περιοδικό ΠόΡΦΥΡΑΣ που εκδίδεται στην Κέρκυρα από μια παρέα ρομαντικών ανθρώπων που αγαπούν τα Γράμματα και τον τόπο τους. Ο Περικλής Παγκράτης, ο Θεοτόκης Ζερβός, ο Νάσος Μαρτίνος, ο Σωτήρης Τριβιζάς και ο υπερδραστήριος μηχανοδηγός Δημήτρης Κονιδάρης.

Το τεύχος που κυκλοφορεί έχει εξαιρετικά κείμενα, επιμελημένα, σοβαρά, που δίνουν την ευκαιρία στον αναγνώστη να κρατάει την επαφή του με τη λογοτεχνία μας. Ξεχωρίζω τις Σελίδες για τον Αντρέα Φραγκιά [Καγκελόπορτα, Λοιμός], μ’ ενδιαφέροντα κείμενα που ανοίγουν παράθυρα επικοινωνίας μ’ έναν σπουδαίοι πεζογράφο και που ίσως δίνουν την ευκαιρία να ξαναδούμε το έργο του με μια πιο φρέσκια ματιά.
Να επισημάνω και το μεταφραστικό εγχείρημα του Γιώργου Κεντρωτή με κείμενα από τα Spleen του Charles Baudelaire [δείτε και το υπέροχο ιστολόγιο του Κεντρωτή «Αλωνάκι της Ποίησης»].
Συνεργάτες: Θάλεια Ιερωνυμάκη, Μαρτία Ιατρού, Γιώργος Κεχαγιόγλου, Βιργινία Χορμοβίτη, Πάνος Καπώνης, Πηνελόπη Γιώσα, Δημήτρης Καπετανάκης, Αγγελική Πεχλιβάνη, Έλσα Κορνέτη, Σωτήρης Λίβας, Διονύσης Καρατζάς, Γιάννης Ατζακάς,  Θεοδόσης Πυλαρινός, Φίλιππος Φιλίππου, Νίκος Κοσκινάς, Ελένη Κατσαβέλη, Κώστας Σουέρεφ, Δήμητρα Μήττα, Γιάννης Παρίσης, Γιώτα Τεμπρίδου, Δημήτρης Κόκκορης κ.ά.

No comments: